Så här binder du en bukett

När våren är på väg vill vi fylla hemmet med vackra väldoftande buketter! Läs guiden med vår florist som gör vår uppskattade fredagsbukett i butiken. Få de bästa tipsen på vilka blommor som är i säsong just nu, hur du får dina blommor att hålla längre och hur du binder en vacker bukett.

Så här binder du din bukett


Hur ska man tänka när man arrangerar en bukett?

Du får vackrare och mer hållbara blommor om du väljer blommor som är i säsong, vilket är bättre för både plånbok och miljö. Ta gärna vara på det som finns tillgängligt i naturen. Plocka vackra kvistar, blåbärsris och videkvistar från tomten.

Ett enkelt men iögonfallande knep är att välja blommor i samma nyans. En bukett med bara vitt /grönt ser både elegant och fantastisk ut. Man behöver inte heller tänka symmetri det är väldigt fint att gruppera blommor i buketten! Det skapar en spännande variation och buketten ser mer modern ut.

Vilka blommor är i säsong på våren?
Vide och blåbärsris andas vår och är fint att blanda upp med snittblommor. Tulpaner förstås, Ranunkel, Anemoner, och Mimosa är tacksamma vårblommor då de båda är vackra och håller lite längre. Alstroemeria är en tacksam hållbar blomma och finns året runt.

Blanda upp med yvig Eucalyptus för vilda buketter. Kvistar av olika slag som körsbärskvistar eller persikokvistar är väldigt fina att ha ensamma i höga vaser, för att nämna några. Våren har så mycket att erbjuda!

Vackra snittblommor

Så här binder du en rundbunden bukett på enkelt sätt hemma.
Steg 1 - Börja med hålla tre blommor i handen i spiral och addera sen nästa blomma och lägg den ovanpå den översta stjälken med lutning.

Steg 2 - Tag nästa stjälk och lägg den ovanpå den översta stjälken och ha fortsatt samma lutning i spiral.

Steg 3 - Fortsätt på samma vis med nästkommande stjälkar och snurra samtidigt buketten lite vartefter du binder in nya stjälkar.

Steg 4 - Sist lägger du buketten på bordet fortsätt håll buketten i ett stadigt grepp och bind om ett fint band runt buketten, vira några varv så att det blir stadigt. Välj gärna ett bastband eller annat material.

Dina bästa knep för att få blommorna att hålla längre?
Grunden är att använda sig av blommor med bra kvalitet. Snitta stjälkarna med vass floristkniv (klipp ej stjälkarna med sax). Byt vatten varannan dag och ställ gärna snittblommor svalt under natten. Ranunkel får du att hålla längre om du tar av alla blad på stjälken och använder kallt vatten.

Se till att inga blomblad hamnar under vattenytan. Bästa tipset för att få tulpaner att inte sloka är att göra nya snitt och låta dra i kallt vatten med silkespapper eller tidningspapper runt buketten i en timme innan du arrangerar dem i en vas.

Vilka är dina favoritblomster?
Varje säsong ha sin unika charm! Vackra amaryllisar på vintern och ljuvliga pioner på försommaren. Stora härliga gröna blad är alltid en favorit och gör sig lika fina tillsammans med andra blommor som ensam i en hög vas.

Bygg din vasgarderob
 1. Kruka Adak guld
  295 kr
 2. Vas hare
  799 kr
 3. Vas Casper 33,5 cm Guldkant
  3495 kr
  Tillfälligt slut
Fri standardfrakt över 800 kr
30 dagar bytesrätt
Säkra betalningar med