• 30 dagars öppet köp
  • Snabba leveranser
  • Betala enkelt med Klarna
0

SOFFBORDSGUIDE

Så väljer du soffbord

Ett vackert soffbord kan lyfta ett helt vardagsrum och är efter soffan den mest tongivande möbeln som knyter samman soffgruppen. Här är några enkla tips för att hjälpa dig att hittat rätt bland alla val av storlek, material och form.

Upptäck våra soffbord

Tips 1 - Syfte
Fundera på syftet för just ditt soffbord. Ska det vara en plats att ställa vackra stilleben och blommor på eller kanske en plats för middagar framför brasan eller tv:n. Bestäm dig för vad du vill att just ditt soffbord ska tillföra till vardagsrummet så är du en god bit på väg.

Tips 2 - Storlek på soffbord
Här får man titta på rummets storlek samt storleken på soffan bordet ska stå intill. Ju större rum och soffgrupp desto större bord behövs, medan mindre ytor och soffor passar bättre med lite nättare soffbord. Ett annat viktigt mått är höjden på soffbordet, låga bord ger i regel ett elegantare intryck men är inte lika praktiska. Vill man ha ett allsidigt soffbord så är en enkel regel att välja soffbord som är ungefär lika högt som soffans sitthöjd.

Tips 3 - Material
Materialval är högst personligt och ska passa det hem som bordet köps till. En barnfamilj kanske inte väljer glas- och marmorbord som första alternativ där fingeravtryck och matspill är en del av vardagen. Trä är både tåligt och praktiskt, här finns det ju en uppsjö olika materialval att välja på, glas är både tidlöst och ger ett luftigt intryck, ett plus är att det också är lätt att torka av.

 

Tips 4 - Form
Soffbord finns i alla möjliga former och modeller. Det runda soffbordet ger ett mjukt intryck till rummet och tar lite mindre plats. Det är också väldigt fint att kombinera flera runda bord i olika storlekar och höjder i grupp.

Ett rektangulärt eller kvadratiskt bord hjälper till att ge tydliga linjer och passar bra till större soffor och grupper där två soffor står mittemot varandra. På ett rektangulärt bord får du också plats med såväl middagar framför tv:n som personliga stilleben.

Tips 5 - Placering
Vilka möbler finns redan i ditt vardagsrum? Det är inte bara soffan och dess storlek som påverkar valet av soffbord, utan även om du tänker ha en fåtölj eller sittpuff intill. Ett enkelt tips på vägen är att en soffgrupp med två soffor mittemot varandra passar bra ihop med ett rektangulärt bord, medan ett runt bord passar särskilt bra tillsammans med små soffor och intill divansoffor.

Utforska vårt sortiment