• 30 dagars öppet köp
  • Snabba leveranser
  • Betala enkelt med Klarna
0

 

Köpvillkor

Giltiga från 2022-08-16

Tillämplighet

Oscar & Clothilde AB:s allmänna försäljningsvillkor gäller från och med ovan angivet datum och ersätter alla tidigare publicerade försäljningsvillkor. Vid försäljning till enskilda konsumenter gäller även tvingande bestämmelser i Konsumentköplagen (1990: 932) och Distans- och Hemförsäljningslag (2005:59). Försäljning sker endast till beställare som är myndig eller har målsmans godkännande.

De varor som presenteras genom Oscar & Clothilde AB:s hemsida utgör Oscar & Clothilde AB:s ordinarie sortiment. Vid eventuell skillnad mellan villkor, produktinformation eller priser angivna på Oscar & Clothilde AB:s hemsida och i övriga publikationer, är det informationen på hemsidan som gäller.

Pris och Betalning

Priserna på  hemsidan är angivna i svenska kronor och är inklusive moms om du handlar som privatperson. Handlar du som företag visas priserna i exklusive moms.
Oscar & Clothilde AB har rätt att ändra angivna priser på hemsidan och övriga publikationer utan föregående avisering.

Betalning sker med betal- och kreditkort via VISA, Mastercard och American Express eller direktbetalning genom Internetbank via Handelsbanken, Nordea eller SEB. Betalning sker via de olika möjligheter som erbjuds via Klarna Checkout.

Du kan även betala mot faktura via Klarna, klicka in här för att läsa mer om Klarnas fakturavillkor.
Det tillkommer ingen fakturavgift.

Vid orderläggning skickas en mottagningsbekräftelse via e-post. Bekräftelsen innehåller information om innehållet i beställningen. I samband med att ordern expedieras från Oscar & Clothilde AB:s lager, erhåller du en leveransbekräftelse via e-post.
 
Vid uppenbara felaktigheter såsom så kallad förklaringsmisstag eller liknande, avseende det pris eller den produktinformation som anges i mottagningsbekräftelsen eller fakturan, äger Oscar & Clothilde AB rätt att korrigera sådant pris eller sådan information varpå ny mottagningsbekräftelse och faktura skickas ut. Du har rätt att avbeställa din order utan kostnad om korrigeringarna ej accepteras.

Leverans & Leveranssätt

Lagervaror skickas normalt från oss inom 1-3 arbetsdagar.
Leveranstiden till närmsta utlämningsställe varierar beroende på postnummerområde men sker vanligtvis inom 2-3 dagar från påbörjad leverans.
Vid större ingång av ordrar eller förseningar från våra leverantörer kan dessa varor i vissa fall ha en längre leveranstid. I dessa fall meddelas du om detta så snart vi behandlat din order

PostNord Mypack

Paketet levereras till närmsta utlämningsställe. Gäller paket under 20 kg som har en maxlängd på 150 cm samt att omkrets + längd max är 300 cm. Ange ditt mobilnummer för SMS-avisering vilket medför snabbare hantering, i annat fall får du en avi i brevlådan.
Överskrider paketet villkoren för Mypack kommer detta skickas som en hemleverans dagtid.

PostNord Hemleverans dagtid

Leverans sker till tomtgräns om du bor i hus samt fram till porten om du bor i lägenhet. Leverans sker helgfri vardag mellan kl 7-17. Postnord kontaktar dig för att boka utkörning och leverans sker inom ett tretimmarsintervall. Observera att man som mottagare inte kan bestämma leveransintervall då det styrs av PostNords fasta rutter på din ort. Inbärning ingår ej.
 
Varor kan ej avhämtas hos Oscar & Clothilde AB.

Avbeställning

Du kan avbeställa din order fram till dess att ordern har skickats från vårt lager. Avbeställning skall meddelas Oscar & Clothilde AB per e-post till info@oscarclothilde.com.

Outlöst försändelse

För försändelse som ej uthämtats eller avbeställts innan retur till Oscar & Clothilde AB kommer det debiteras en avgift (195 kr) för att täcka Oscar & Clothilde AB:s omkostnader.

Ångerrätt och öppet köp

Vid köp i Oscar & Clothildes webbutik har du enligt distanshandelslagen 14 dagars ångerrätt som börjar gälla från att du mottagit din produkt. Vid retur ska varan vara oanvänd samt oskadad och förpackad i sin originalförpackning. Det är tillåtet att öppna förpackningen och granska varan på ett tillvägagångssätt som ej skadar produkten eller dess förpackning. Oscar & Clothilde AB förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för saknat/skadat originalemballage eller i det fall att returen ej är komplett.
Vid köp av en produkt som har tillverkas speciellt för dig och enligt dina specifika önskemål gäller inte ångerrätten. Exempel på detta är om du köper en soffa med ett specifikt tyg som tillverkas just för dig.
 
Öppet köp gäller endast konsument (privatperson), ej företagskund.
 
Returer sker vanligtvis på samma sätt som varan transporteras till er så tänk på att du måste ha sparat packmaterial samt eventuell lastpall vid önskad retur.
 
Då Oscar & Clothilde inte är ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse ber vi er emballera väl.
 
Observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans. I dessa fall förbehåller vi oss rätten att debitera kunden en avgift oavsett köpesumma, för att täcka våra administrativa kostnader, frakt och returfrakt.
 
För att göra en retur packar du varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, samma eller likvärdigt det som varan levererades i till dig. Sedan klistrar du på etiketten "Return Drop Off" på paketet och lämnar in det på närmaste utlämningsställe. På etiketten finns adressen till oss förtryckt. Oscar & Clothilde, c/o Almroths, Säterivägen 25 , 605 97 Norrköping. Har du frågor gällande ångerrätten är du välkommen att kontakta oss på info@oscarclothilde.com
 
Återbetalning sker inom 14 arbetsdagar efter att vi fått ditt meddelande om att nyttja ångerrätten. Observera att eventuell faktura ska betalas även om du returnerar varan för att inte riskera att fakturan förfaller. Krediteringen av summan för dina produkter genomförs efter godkänd retur.
Frakt samt returfrakt återbetalas inte till konsumenten vid nyttjande av ångerrätt. 
 
Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som valdes vid beställning av ordern, om inte annat uttryckligen överenskommits. Vid kortbetalning återförs pengarna till samma betalkort som användes och vid fakturabetalning krediteras fakturan. Om fakturan redan betalats så återbetalas beloppet till kunds bankkonto.
 
Vi informerar dig om eventuella leveransförseningar och du som konsument har i vissa situationer rätt till hävning av köpet.

IkonLadda ner konsumentverkets ångerblankett här

Reklamation

Vid en reklamation ska felet anmälas inom skälig tid. Anmälan om fel i varan inom två (2) månader från att du upptäcker felet eller borde ha upptäckt felet anses alltid inom skälig tid. Vid reklamation kontaktar du Oscar & Clothilde AB per e-post till info@oscarclothilde.com. Uppge ordernummer samt orsak till reklamationen.
 
Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. Detta gäller såväl synliga som dolda transportskador och det är därför viktigt att du packar upp och kontrollerar produkten. För att varor med synliga skador på emballaget skall kunna reklameras hos vår transportör måste det ske inom 1-3 dagar. Detta måste ha noterats på din fraktsedel ifrån fraktbolaget i samband med kvittens så be chauffören notera skadan och signera. Spara emballaget för att reklamationen ska kunna hanteras korrekt.
 
Vid en godkänd reklamation står vi som handlare för alla kostnader som kan kopplas till returen, inklusive all frakt. Reklamationen skickas till Oscar & Clothilde, c/o Almroths, Säterivägen 25 , 605 97 Norrköping. Har du frågor gällande reklamationer är du välkommen att kontakta oss på info@oscarclothilde.com
 
Du bör inte lösa ut ett paket som ser skadat ut. Om du upptäcker skadan först efter att du öppnat paketet, reklamerar du omedelbart till Oscar & Clothilde AB och Posten enligt ovan.
 

Säkerhet

För säkra betalningar använder vi 3D-secure på vår webbsida.

Tvist

Vid eventuella tvister hänvisar vi till allmänna reklamationsnämnden. Du kan nå dem här . Allmänna Reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm, 08 – 508 860 00. För gränsöverskridande köp hänvisar vi till EU ODR. De har webbadress https://ec.europa.eu/odr. Kontakt i Sverige odr@konsumetverket.se. ECC Sverige, Box 48, 651 02 Karlstad, Sverige.