• Leverans 2-5 arbetsdagar
  • Betala enkelt med Klarna
  • 30 dagars öppet köp
0

SPEGELGUIDE

Så inreder du med speglar

Speglar är ett fantastiskt sätt att förändra atmosfären i ditt hem och gör även att du ser ditt hem ur nya vinklar. Den reflekterande ytan har en otrolig förmåga att mångdubbla ljus, förstora och skapa både intryck och uttryck.

Upptäck våra speglar

Gör rummet ljusare

För att fånga upp ljuset så placera en spegel i ett hörn som vetter mot ett fönster. Ju större spegel desto mer ljus får du. Bäst effekt får du genom att placera spegeln så att mycket dagsljus faller mot den. Ställ även gärna en ljuskälla i närheten av spegeln så hjälper den till att sprida ljus även under kvällen samt årets mörkare månader.

Använd speglar som konst och objekt

Att använda speglar som dekoration kan skapa lite mer spänning i ett rum. Blandar du dem med tavlor, foton och andra föremål på din vägg så blir resultatet väldigt personligt och unikt. Här är även antika speglar utmärkta för att få den personliga känslan.

Förstora och skapa en känsla av rymd

Både stora och små rum kan få extra rymd genom att placera ut speglar på rätt ställen. Ju större spegel, desto större upplevs rummet eller ytan. Du kan till exempel placera spegeln i ett av rummets hörn eller på en vägg mitt emot en öppning så ger den illusionen av att rummet fortsätter där.

Skapa symmetri och en känsla av ordning

Symmetri ger oss en känsla av struktur samt ordning och är även behagligt för ögat. Symmetri kan du få genom att hänga flera likadana speglar i rad på samma höjd eller placerade på varsin sida om en möbel, belysning eller dörr.

Utforska vårt sortiment