• 30 dagars öppet köp
  • Snabba leveranser
  • Betala enkelt med Klarna
0

SOVRUMSGUIDE

Inred för ett ombonat sovrum

Sovrummet kan vara så mycket mer än bara en plats att sova på. Ett sovrum som känns välkomnande och ombonat blir en plats du varvar ner innan läggdags och vaknar upp fylld med energi innan du börjar dagen. I vår sovrumsguide vill vi ge dig våra bästa tips och några grunder att utgå ifrån.

Våra bästa tips för ditt sovrum


Textilier: Mjuka textilier är en självklar grund för ett mysigt sovrum. Arbeta gärna med lager på lager, en säng bäddad med kuddar i olika färger och storlekar skapar en inbjudande och avkopplande plats, förstärk känslan ytterligare genom att addera en pläd eller flera vid fotänden. En filt eller kudde är också perfekta att lägga fint i en stol eller fåtölj, om du har inrett ditt sovrum med det.

Möbler

Beroende på hur stort sovrum du har, så finns det lite olika möbler som kan finna sin plats. Har du ett stort sovrum så är det perfekt att inreda med en sittplats i form av en fåtölj, sittpuff eller bänk vid ändan av sängen.

En bänk är en idealisk möbel att ta in i sovrummet. Genom att placera den vid fotändan på sängen skapar du illusionen om en förlängd säng. Bänken kan du även använda som en perfekt plats att lägga kuddar och plädar på eller som avlastning för dina kläder. Den är också utmärkt att sitta på när man ska klä av och på sig. En taburett eller fåtölj är också ett smart sätt att få in en sittplats i sovrummet.

Förvaring

En vacker byrå är det perfekta komplementet till garderoben för att enkelt få undan kläder eller sängtextil. Sängbordet förvarar allt du behöver inför natten, ger dig en plats för behaglig belysning, att ladda telefonen eller förvara favoritboken. Både byråer och sängbord blir praktiska avlastningsytor med förvaring, men också ett stilfullt inslag i sovrumsinredningen.

Belysning

Belysningen i ett rum är avgörande för hur resten av inredningen känns. För att få ett behagligt ljus i sovrummet så passar det med flera mindre ljuskällor. Ger din ljuskälla ett behagligt sken så kommer din inredning att uppfattas likadant. Belysningen på sängbordet får gärna ge ett lugnt och dovt sken med möjlighet att avsluta dagen med en bra bok. En bordslampa med lampskärm lyser extra varmt och stämningsfullt.

Detaljer

Skapa ett hemtrevligt och inbjudande sovrum genom att lägga lite omtanke på dekorationen. En bra grundregel är att välja ut en färg eller material som du tycker om och ha det som en röd tråd i rummet. Dekorera med vackra små fat och skålar, perfekta för små föremål som smycken. Härliga böcker, skulpturer och vaser med blommor är andra exempel på detaljer som är utmärkt att ta in i sovrummet.

Levande ljus

Att använda sig av olika typer av ljuskällor är ett välbeprövat knep för att skapa atmosfär och det kanske mest effektfulla atmosfäriska ljuset får vi när vi använder oss av levande ljus.

En vacker ljusstake i exempelvis mässing sprider ett varmt sken även när den inte är tänd. Gruppera gärna ljuslyktor i olika storlekar och glöm inte bort väggarna för vackra lampetter, känslan av värmande skimmer som studsar mot väggarna är svårslagen.