Vårens planteringsguide

Vårens planteringsguide

Nu knackar våren på dörren och det börjar rycka i de gröna fingrarna, vi har gjort en liten planteringsguide med tips för april.

Planteringsguide

Inomhus så är det nu dags att börja plantera örter eller härliga kryddor som du sedan kan njuta av i sommar, även gurka och tomat är det en bra tid för att plantera inomhus för att få plantan att växa till sig innan den sätts ut på balkong eller uteplats.

Hos oss kan du hitta ett handplockat utbud utav olika fröer, basilikan som är en favorit är perfekt att börja plantera i krukor inomhus nu i april.

• Tänk på att fylla krukorna med planteringsjord, då får plantorna kraft när de börjar växa och behöver sedan inte planteras om. Jorden ska vara fuktig men inte blöt.
• Ha krukan i ett ljust och varmt fönster, och täck gärna krukan med plastfolie tills plantorna tittar upp.
• När plantorna börjar växa så kan man gallra bort några av plantorna, på så sätt blir det glesare mellan alla plantor och du får kraftigare plantor.
• Placera ut basilikan när det börjar bli varmare ute, det ska gärna vara 15 grader dygnet runt, men om det är kallare nätter kan man plocka in plantan för att få en bättre skörd.

Tänk på
Tänk på vilka plantor som passar dig, alla plantor kräver olika kärlek, vissa trivs bäst i en kruka på en fönsterbräda, medans andra vill växa fritt i jorden. Ett vanligt fel man gör är att placera plantorna i fel fönster med för mycket eller för lite ljus och värme. Tänk också på att solen vandrar, efter ett tag så kan det vara läge att byta fönsterbräda för plantan.

Ett härligt blomtips:
I april är det perfekt läge att investera i ett par dahliaknölar! Plantera i en kruka inomhus där de sedan får stå tills nattfrosten är över. När temperaturen närmar sig 15 grader utomhus så kan du flytta ut dina plantor, dahlian finns i en mängd olika färger och former, det finns en som passar alla! De ger otroligt vackra blommor som varar i flera veckor från juli till första frosten.

Fri standardfrakt över 800 kr
30 dagar bytesrätt
Säkra betalningar med