Tips till hemmakontoret

Med enkla medel och små tips kan du få hemmet att fungera även som arbetsplats. Du har kanske redan ett skrivbord eller så sitter du som så många andra vid köksbordet och jobbar. Oavsett så finns det några saker som är bra att tänka på för att kunna arbeta hemma på bästa sätt. Att jobba hemma kan vara både kreativt och härligt – om du har en bra arbetsplats och lugn och ro. Här kommer lite inspiration för dig som vill göra din arbetsplats hemma lite mysigare.

Hemmakontoret


Utnyttja fönsterljuset och skapa en ljus arbetsplats.

Ett ordentligt skrivbord blir både en vacker möbel i hemmet och hjälper dig att sitta i en bra höjd.

Förvara och organisera med askar och lådor.

Ta fram fina detaljer som förstoringsglas, brevtyngder och bokstöd för att få det lite trevligare.

Ställ fram en fin papperskorg.

Lys upp arbetsplatsen med en vacker bordslampa.

Skapa en trivsam doft hemma med doftljus

Öka trivseln med en vacker blomma, se våra krukor och vaser.

Till sist, glöm inte bort att ta den där kaffe- eller tepausen, här hittar du alla våra kaffekoppar.

1. Skapa en dedikerad arbetsplats.
Dedikera en särskild plats i hemmet som blir ditt kontor. Försök att hitta en plats där du kan få sitta ostört, det viktiga är att du skapar en plats där du kan jobba varje dag och som du lämnar när du tar paus och även kan avsluta jobbdagen. Storlek eller plats spelar inte så stor roll, många sitter vid sitt matbord, tänk bara på att plocka undan allt arbetsrelaterat när dagen är slut så det inte tar din uppmärksamhet under ledig tid.

2. Planera arbetsdagen.
Har du kollegor så stäm av er tillgänglighet under dagen, kom överens när ni stämmer av och när ni förlägger möten. Köp en fin anteckningsbok och gör en ”att-göra-lista” för varje dag som du sedan prickar av. Att sätta upp mål för dagen och hålla sig till dom hjälper till att hitta rutinerna.

3. Glöm inte bort att ta paus, gärna i friska luften.
Ofta blir vi stillasittande när vi arbetar hemma, det är så lätt att bli kvar i stolen och glömma bort dom viktiga pauserna. Försök att ta små korta pauser ofta, både på förmiddagen och eftermiddagen. Under lunchen så är det bra att röra på dig ordentligt och byta miljö. Ta en promenad eller en löprunda. Lite aktivitet och miljöombyte ökar inte bara vårt välbefinnande utan gör oss också mer kreativa och koncentrerade.

30 dagars öppet köp
Säkra betalningar med