OC by TretowDeco
Tretow Deco

Nu börjar vi

Hej! Jag heter Sofia B Tretow och jag driver inredningsföretaget Tretow Deco. Vi börjande som ett litet enmansföretag, men har nu vuxit till 40 anställda, varav ca 98,7% är möbler och min mandelcroissant.

 

För att förklara vad jag och min inredning har här att göra vill jag gärna ta med dig på en liten utflykt bakåt i tiden, närmare bestämt till en ganska kvalmig onsdag i september 2016.

Har du handväskan och nycklarna? Då beger vi oss.

 

Sofia Tretow

 

Min och Oscar & Clothildes Story

Solen gassade och temperaturen närmade sig 30-gradersstrecket. Luftfuktigheten hade nått den nivån att de av oss med frisyr slängde avundsjuka blickar på de som vunnits livets lotteri och drabbats av håravfall.

Jag – en obotligt entusiastisk inredare med abnorm kärlek till allt vackert, och en ostoppbar drivkraft att flytta runt möbler och lägga in veto gällande små mattor – hade precis burit ett soffbord fyra norrmalmskvarter till en vacker sekelskifteslägenhet som råkade vara dagens arbetsplats. Väl framme dekorerade jag soffbordet med ljusstakar från Oscar & Clothilde och en överdådig blombukett, varpå jag tog fram kameran och tog en bild till mitt Instagramkonto @tretowdeco. Till sist taggade jag den – igen – med @oscarclothilde.

Varför? Jo, för att tagga sina idoler på Instagram är nämligen som att armbåga sig fram till dem genom folkhavet på ett evigt cocktailparty, oupphörligen peta dem på axeln och leende säga”hejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhej”.

 

Tretow blogg

 

”Min inredningsfantasi får löpa amok med Oscar & Clothilde”

 

Man ska aldrig missa ett tillfälle att visa sin uppskattning, även om man är lite påstridig! Jag gjorde det till en vana att nämna dem i mina inlägg när jag hade ”anledning”:

 

16 maj: ”I normala fall skulle jag opponera mig mot att få själen förflyttad till ett par ljusstakar. Men om det skulle bli de här från @oscarclothilde, så har jag bara en fråga: När? ”

5 juni: ”Min man är inte hemma, så jag passar på att laga en romantisk middag åt mig och min vas från @oscarclothilde. Det förtjänar den, för den är utmattad efter att ha sett grym ut hela dagen”

30 aug: ”Det viktigaste när man inreder är att inte köpa allt från samma ställe, brukar jag säga. Därför har jag tagit den här stolen från övervåningen på @Oscarclothilde, asken från @oscarclothildes nedervåning och ljusstakarna från @oscarclothildes vänstra hörn, bakom en soffa som jag aldrig har haft nöjet att träffa på förut.”

 

Sofia tretow blogg

 

Att säga ”det dröjde inte länge innan de föll handlöst för min charm och talang” vore trevligt men tyvärr ren lögn. Det dröjde ganska länge faktiskt! Men en vacker dag damp det ändå ned ett DM på Instagram från vackra Amanda på O&C. Hon hade, hör och häpna, fastnat för en av mina skamlöst taggade bilder som hon frågade om hon fick reposta.

Ni kan ju lita på att hon fett fick det.

 

Sofia blogg

 

Från den dagen har jag upprätthållit vårt samarbete med hjälp av kärlek, beundran och lätt tjat från min sida som till min förvåning har återgäldats med en helt oväntad och djupt sympatisk värme och uppskattning från deras sida.

Så när chansen kom att bli kopplad till dem som inredare och dessutom skriva den här bloggen – om inredning -, fanns det inte en enda partikel i mig som tvekade. ”Ja, TACK!”, var faktiskt det enda jag kom på att säga.

 

Nu börjar vi!