Inredningsshopping!
Tretow Deco

Jakten på de perfekta matstolarna

Någon gång kanske ni har varit på väg till jobbet en helt vanlig morgon och plötsligt hört någon säga något som inte alls har med sammanhanget att göra, rätt ut i luften? Med en lätt underton av hysteri på rösten?  Till exempel: ”Har ni sett vad Oscar & Clothilde har fått in nu då?!”.

Om ni har hört det, så var det förmodligen mig ni hörde. Innan jag började med inredning, och innan jag började samarbeta med Oscar & Clothilde, hade jag nämligen bara en kompis som jag kunde säga sådant åt utan att hon gick sin väg. Så ibland gick jag runt som en spaghettikastrull med lock på, en sån där som pyser över så att det börjar fräsa på spisplattan. Men det var inte spaghettivatten som sipprade ut, utan slumpmässiga  inredningsrelaterade påståenden och frågor. ”Ha inte för korta gardiner, hörni!” eller ”Har ni sett den där nya, gröna kudden på Hm Home? Jag älskar den!” True story. Nu när jag har ett tydligt forum för all den energin kan jag rikta den mot er läsare,  mina kunder och alla andra som också älskar Oscar och Clothilde. Alltså:

HAR NI SETT VAD OSCAR & CLOTHILDE HAR FÅTT IN NU DÅ?!

Antikt skåp

 

Nu blev ni väl jättenyfikna? Det blev till och med jag, så spännande är det!

Butiken har fått in ett alldeles nytt tillskott nämligen deras egen möbelserie Chloé. Vackra fåtöljer och fotpallar av mjukaste sammet! I deras sortiment finns ett stort urval av baljfåtöljer, vackra skrivbord, matbord och en hel del annat och även de här stolarna! Yum, yum, yum.

Matstol i sammet

 

Att vara besatt av en ottoman

I jobbet  är jag ständigt på jakt efter riktigt fina matstolar, men jag tycker ofta att utbudet på marknaden är lite skralt. Därför blev jag extra glad när dessa kom in! Sammetsstolar är ju onekligen väldigt au courant och finns i många utföranden, men det jag verkligen gillar med just de här är att benen är lite bitigare än de brukar vara, vilket gör att de ger ett lugnare intryck. Många smala ben kan i vissa sammanhang göra att matplatsen känns lite orolig, och det är ju motsatsen till hur man vill att ett rum ska kännas, tycker jag. Det som är extra bra med dem är att man kan få dem i nästan vilken färg som helst, och tyget är ett riktigt vackert sammetstyg från Designer’s Guild, som  kallas ”Varese”. Färgen på bilden heter ”Smoke”.

När man är och hälsar på i butiken vet jag av egen erfarenhet att det är väldigt svårt att behålla fokus. Jag må ha siktet inställt på matstolar när jag kommer in, men sedan kommer jag likväl ändå hem med gröna skålar ur serien Kål istället! Man kan ju tro att jag borde bli avtrubbad eller åtminstone lite immun. Om det ändå vore så väl.

Redan tre steg in i butiken blev jag distraherad av ett vackert skåp:

Franskt skåp

franskt serveringsskåp

 

Sedan upptäckte jag blomsterarrangemanget framför skåpet, och då var det kört igen:

 

vårbukett

 

Sedan råkade jag få syn på det här nya soffbordet, som är en klädd ottoman. Och sådana råkar jag vara besatt av. Nyligen använde jag mig av en sådan i inredningen av ett vardagsrum hos en kund, men den var klädd i zebramönstrat tyg! Det, ni!

Soffbord ottoman

Men nu har jag visst kommit från ämnet lite, vilket är – om det känns oklart – matstolar. Och i det sammanhanget måste jag även nämna baljfåtöljer – ja, jag har ju sagt att de funkar till alla ändamål! Jag har en – ibland två – som jag släpar med mig nästan överallt. Det är ett mycket positivt beteende för livskvaliteten!

vardagsrum med baljfåtölj

 

Trevlig helg på er, allihop!

Kram, Sofia