Okategoriserade

Ett nytt vardagsrum på stan

Tänk om det fanns ett vardagsrum på stan. Ett ställe som låg bra till, med trivsam atmosfär. Där sorlet var som bomull för själen och där miljön som en ljummet fläktande eftermiddagsbris i brittiska Jungfruöarna blickandes mot sydväst med ett glas vitt i handen. Ett rum som inget annat rum, där man kunde uppehålla sig en stund. På egen hand eller tillsammans med en vän. Eller en främling (eller som jag säger: En vän som jag inte känner än).

Tanken är inte så dum eller hur? Istället för ett Facebook på nätet eller Instagram eller annan digital social applikation så kunde man tillämpa experimentet FaceBook Live. Eller ”Oscarochclothildebook”  där man både kunde se och ses. Se saker och människor samtidigt som man ger andra möjligheten, chansen, förmånen 🙂 att se en själv. Möjligheten att gästa detta vardagsrum skulle stå till buds veckans alla dagar mellan 12 och 19 eller nåt sånt. Människan har alltid haft ett behov av sociala sammanhang, men idag (speciellt i stressade storstadsmiljöer) har vi inte tid för det. Högsta växeln är i för jämnan och vi är på väg mot måsten, möten och maximerat innehåll. Vi riskerar då att tappa bort oss själva i sammanhang vi egentligen inte vill ha. Jag är inte ensam om dessa tankar, var jag än lägger ut detta ”samtalsbete” så nappar det. Jag är rätt säker på att ett vardagsrum på stan skulle vara en bra idé. Och om man trivs alltför väl i soffan man så finns faktiskt möjligheten att köpa den med sig hem. Samma sak gäller glaset man håller i handen.

Fundera på detta. Birger Jarlsgatan 27 skulle mycket väl kunna vara detta vardagsrum.  Det kanske t o m är det. Låt oss starta en tradition. ”Ditt vardagsrum på stan”… det har en bra klang.

 

/O