Inredningsdetaljer,  Inredningstips

Kuddar, plädar och känslor

Kuddar och plädar väcker starka känslor. Jag vet inte varför det är så, men nästan alla par kan intyga att 50% av dem är för kuddar, resten är aggressivt emot. Alltså hoppa-på-och-slita-i-stycken-och-sedan-koka-i-syra-emot! Bistra siffror, jag vet – vad är det för fel på kuddar, nu då? Inget alls! Det säger aldrig ett ovänligt ord och finns i alla prisklasser, färger, och former. Dessutom finns det inget bättre när man plötsligt inte står ut med sitt vardagsrum och måstemåstemåste göra något åt saken NU!

 

Lägg alla kuddar i en hög och portionera sedan ut dem. Funkar bra –  om man behåller lugnet.

Här ser ni en mild version av hur det ser ut när jag försöker förbereda mig för att fota till bloggen eller Instagram. Allt hamnar på golvet, och ofta hamnar jag i en frustrerad, skrikande hög bredvid, om jag inte känner mig ovanligt lugn den dagen. Vilket jag sällan gör. Det ingår i skapandeprocessen att få hysteriska utbrott!

 

Kuddar & Textilier

Hållbarhetsfilosofin applicerad på kuddar.

Här har jag fått lite kontroll över livet och kuddarna. Färgpaletten ingår i min hållbarhetsfilosofi att jobba med flyttbara detaljer som alla har en gemensam nämnare, så att de passar ihop och kan flyttas mellan rummen. Eftersom man kan ge sina möbler och detaljer nya sammanhang i nya konstellationer blir dina inköp mer långvariga, och man skjuter upp känslan av att man vill uppdatera.

 

 

Grafiskt och djurmönster blir alltid bra, men kombinera gärna med något lugnt och blockfärgat. Det blir som en ram för det mönstrade och gör att de kommer till sin rätt.

 

Glöm inte kontrasterna – de är hemligheten bakom en dynamisk inredning.

Ni har hört mig tjata om detta förut: Kontraster mellan olika material ger en mycket mer dynamisk och spännande inredning än exempelvis sammet-mot-sammet eller linne-mot-linne! Här går en blockfärgad sammetspläd mot en leopardmönstrad linnekudde och en grålila sidenkudde med linnebaksida. Och de är vänner med varandra, istället för att försöka konkurrera om förstaplatsen, som de hade gjort om kontrasterna inte fanns!

 

Min favorit från Oscar & Clothilde just nu är den här delftblå snyggingen till kudde från Meisterwerke. Jag tycker att en sådan borde få finnas i det här rummet, där jag platsbyggde ett TV-skåp i förra veckans inlägg. Vad tycker ni?

Vilken är er favorit? Berätta gärna i kommentarsfältet!

Kram!

Sofia, Tretow Deco

4 kommentarer

 • Anna

  Gu så snyggt du har! Vad är det för färgkod på väggarna, den ljusgråa tänker jag på? Tack snälla.

 • monica kallin-ticconi

  Håller helt med dig ! Mestadels är det väl män som hatar kuddar och vi kvinnor älskar dem 🙂 Alltså vi inredningsintresserade kvinnor,för det finns ju kvinnor som inte älskar inredning,hur nu detta är möjligt !!
  Älskar din blogg,du får in prick allt man behöver veta om inredning,ger alltid massor av inspiration, dessutom skrivet med glimten i ögat.Ofta hysteriskt roligt att läsa 🙂 Älskar din stil,skulla kunna hoppa rakt in i vilken bild som helst och sätta mig tillrätta i nån fåtölj och bara vara. Dessutom står ett besök hos Oscar och Clotilde på listan av saker att göra,nästa gång jag kommer ”hem”.En butik att älska,så är det ju bara.
  Tack för massor av inspiration ,vackra bilder och mycket trevlig läsning. Och ja, Glad Påsk också !!
  Monica i Rom

  • Sofia Tretow

   Hej, Monica!
   Vad roligt att du tycker om bloggen! Det är så underbart att höra och det motiverar mig verkligen att fortsätta skriva. Så – tack! Och tack för alla dina snälla ord om min inredning.
   Ja, du måste titta in i butiken nästa gång du är i Stockholm – jag har själv svårt att hålla mig därifrån – men jag kan tänka mig att Rom inte är så illa, det heller?! Kram, Sofia