• Det dukade bordet,  Inredningsdetaljer,  Tretow Deco

  Presenter till vårens tillställningar

  ”Presenter” är ett sådant härligt ord. Även om det i slutändan visar sig att ”presenten” var en snyting eller en lektion i hur man lägger asfalt, så är det ändå inte lika hemskt om det från början lindades in i ordet ”present”. Värt att tänka på, om man gärna vill ge någon en snyting, men samtidigt känner sig lite kluven.

  Det finns olika typer av presenter, och som människa skaffar man sig snabbt bitter erfarenhet av de flesta sorter: Sådana som ges i högsta välmening men som blir helt fel, praktiska presenter som får mottagaren att börja gråta, presenter som givaren själv så gärna vill ha att hon inte kan tänka sig att mottagaren kan ha motsatt önskan och presenter som egentligen är en pik (hälsoböcker, ”Hitta din stil”, och ”Träna upp ditt IQ” ).
  Idag ska vi såklart prata om presenter som alla vill ha, antingen medvetet eller gömt under flera lager av låtsasintressen, såsom sport och att samla på årsredovisningar från tjeckiska icke-börsnoterade bolag: Inredningspresenter! Kom igen, det är lika bra att erkänna att alla blir glada av ljusstakar! Vi vet det ju redan, om vi bara vågar släpper prestigen och vara oss själva.
   Nu skojade jag. Men jag menar ändå lite allvar.
  Cocktailglas
  silverskålar
  På tal om allvar:
  När jag mitt under min juicefasta var på Oscar&Clothilde för att plocka ihop mina tre-i-topp förslag på presenter lärde jag mig två viktiga saker om mig själv, som jag ska utforska grundligt senare i kväll på La Piazza (ett ställe där hela världens kärlek ryms i en enda portion risotto), när min helvetesjuicefasta är över :
  1. Jag är oerhört hungrig…
  2. …och tydligen väldigt sugen på en drink. Åtminstone på själva glasen, som jag är smått galen i.

  Cocktailglas med pärlor

  Bricka med glas

  Dekadenta pärlor i glaset

  Jag gick runt med den här drinkbrickan med silverskålar fulla med snacks och vackra kristallglas  – tips 1 – som är ett fantastiskt presentkoncept tycker jag, och testade olika ställen att torrdricka en drajja på. Det finns många ställen, men jag fastnade framför allt för idén om en dry martini medan man gör sig fin för att gå till någon rolig plats där det finns mat. Och kanske andra människor också. Det är oviktigt i sammanhanget att dry martini är ganska äckligt. Glasen är fina och tanken på drinkar är rolig! Här ligger det lite dekadenta pärlor i glaset istället; så kan man nämligen också göra.

  Silverbricka

   

  Jag skulle också kunna berätta väldigt målande om hur det känns att fotografera/hålla i snacks när man juicefastar, eller exakt hur svårt det är att låtsas sträcka fram chips i en skål kål – tips 2 – som till och med heter något matrelaterat,  när det enda man tänker på är att mosa in alltihop i ansiktet. Men det tänker jag inte göra.

  Skål kål

  silverskål

  Silverbricka på puff

  Handla alltså inte presenter när ni är hungriga, för då blir det tydligen antingen en present som kan innehålla någon form av föda eller ser ut som någon form av föda.
  Bricka med cocktailglas

  Vad behöver man till en drinkbricka i den här stilen?

  1. Drinkglas. Här finns några favoriter!
  2. Drinkpinnar att spetsa oliverna på.
  3.Små skålar för snacks
  4. En bricka
  5. Liten vas för rosor

  Mitt sista tips

  Ska jag berätta om en helt annan sak som är en oerhört bra present (lägg märke till avsaknaden av citationstecken, vilket indikerar ett vi nu slår an en ännu allvarligare ton)? Jo, en timmeslång inredningskonsultation hos mig  – tips 3. Priset är bra, inredaren är för det mesta trevlig, hel och ren och dessutom generös med kaffet.
  Man får gärna höra av sig till info@oscarclothilde.com och boka in en tid, om det är så att man känner att det är rätt beslut. No pressure.
  Trevlig helg!
 • Okategoriserade

  Världens mest självklara dag

  Tänk att det finns en speciell dag för att uppmärksamma kärleken, ska det verkligen behövas? Om man betänker alla onda nyheter omkring oss och alla tankar som rör sig i bilisters irriterade hjärnor så är det lätt att skänka en tacksam tanke åt just Alla Hjärtans Dag.Den kanske behövs trots allt…! Fast den 14 februari är, sanningen att säga, en dag tillägnad kärleken till någon speciell snarare än kärleken till din nästa (som ju är lite mer allmänt riktad och mer präglad av tolerans, förståelse och omtanke).

  En svindlande tanke f ö, om alla fick för sig att ge bort en present till alla de kände. Då skulle vårt lager gapa tomt den 15 februari…hahaha, och världen svämma över av Oscar & Clothilde-saker. En ganska angenäm värld om jag får säga det själv. Nej, jag är inte självgod. Jag bara råkar tycka om de saker vi säljer, vilket är alldeles självklart, annars skulle jag (vi) inte sälja dem. Det är som en amerikansk komiker sade en gång i sitt manusskrivande ångestdrabbade tvivel: ”Om jag tycker att det är kul så finns det minst en till som tycker likadant”. Och så är det med de saker vi har i butiken och i webbshopen; det finns en till. Och en till, och… Jag citerar gärna Lena Bernler fårn Göteborg som skickade oss följande varma rader häromdagen: Tack för ett jättetrevligt bemötande på Kundtjänst! ibland kan det bli fel och Ni löste det omedelbart. Jag kommer definitivt att fortsätta att handla i er underbara Webshop❤

  Mer än så behöver inte jag för att mitt hjärta ska bulta så fort som det någonsin kan på Alla Hjärtans Dag. Eller Valentine’s Day som det heter ute i vida världen. Varför det heter så finns det mycket att läsa om för den som är road. Det är bara att googla, jag tänker inte verka mer intellektuell än jag är utan nöjer mig just nu med att det är en kärlekens dag. Fast alla dagar borde bära denna dags prägel och atmosfär. Vi borde le mer mot varandra, även om om vi inte känner varandra. Vi borde hålla upp fler dörrar för fler främlingar, stanna för den nödställde vid sidan av vägen, bära den gamle mannens tunga väska på perrongen eller rycka på axlarna åt småsaker som annars stjäl energi och förmörkar det glada i oss. Ägna en extra tanke åt någon annan istället för att vara upptagna av oss själva. Och då menar jag inte i materiell mening utan i medmänsklig mening. Låt oss börja idag. Ge något fint till den som är speciell i ditt liv, och ge en sekund eller två av din uppdämda omtanke till någon du passerar på vägen. Jag lovar, det är smittsamt. Jag har hållit med detta experiment i precis ett år nu. Försök du också, det är häpnadsväckande roligt. Och lätt. Alltså, gör varje dag till en hjärtedag. Idag är den självklara dagen att börja.

  Med massor av kärlek /O.

 • Okategoriserade

  Den bästa julen

  God julafton vänner, efter en skinkmacka och en öl och en ”lille en” till lättlunch stundar nu samling kring granen. Klapparna ska ömsint delas ut och rimmen ska ”stakas” fram innan den den långa delikata sittningen tar vid.  Någon kommer att bli ohyggligt glad över sin julklapp, det vet jag.  Förresten, väldigt många runtom i vårt snötäckta land kommer att gå ett lika lyckligt presentöde till mötes idag, julafton. De kommer att få ett lite extra fint paket. Till alla er (och till alla andra förstås): En riktigt god jul från mig &  Clothilde.

   

  //Tomten Oscar