• Inredningsdetaljer,  Inredningstips

  Kuddar, plädar och känslor

  Kuddar och plädar väcker starka känslor. Jag vet inte varför det är så, men nästan alla par kan intyga att 50% av dem är för kuddar, resten är aggressivt emot. Alltså hoppa-på-och-slita-i-stycken-och-sedan-koka-i-syra-emot! Bistra siffror, jag vet – vad är det för fel på kuddar, nu då? Inget alls! Det säger aldrig ett ovänligt ord och finns i alla prisklasser, färger, och former. Dessutom finns det inget bättre när man plötsligt inte står ut med sitt vardagsrum och måstemåstemåste göra något åt saken NU!

   

  Lägg alla kuddar i en hög och portionera sedan ut dem. Funkar bra –  om man behåller lugnet.

  Här ser ni en mild version av hur det ser ut när jag försöker förbereda mig för att fota till bloggen eller Instagram. Allt hamnar på golvet, och ofta hamnar jag i en frustrerad, skrikande hög bredvid, om jag inte känner mig ovanligt lugn den dagen. Vilket jag sällan gör. Det ingår i skapandeprocessen att få hysteriska utbrott!

   

  Kuddar & Textilier

  Hållbarhetsfilosofin applicerad på kuddar.

  Här har jag fått lite kontroll över livet och kuddarna. Färgpaletten ingår i min hållbarhetsfilosofi att jobba med flyttbara detaljer som alla har en gemensam nämnare, så att de passar ihop och kan flyttas mellan rummen. Eftersom man kan ge sina möbler och detaljer nya sammanhang i nya konstellationer blir dina inköp mer långvariga, och man skjuter upp känslan av att man vill uppdatera.

   

   

  Grafiskt och djurmönster blir alltid bra, men kombinera gärna med något lugnt och blockfärgat. Det blir som en ram för det mönstrade och gör att de kommer till sin rätt.

   

  Glöm inte kontrasterna – de är hemligheten bakom en dynamisk inredning.

  Ni har hört mig tjata om detta förut: Kontraster mellan olika material ger en mycket mer dynamisk och spännande inredning än exempelvis sammet-mot-sammet eller linne-mot-linne! Här går en blockfärgad sammetspläd mot en leopardmönstrad linnekudde och en grålila sidenkudde med linnebaksida. Och de är vänner med varandra, istället för att försöka konkurrera om förstaplatsen, som de hade gjort om kontrasterna inte fanns!

   

  Min favorit från Oscar & Clothilde just nu är den här delftblå snyggingen till kudde från Meisterwerke. Jag tycker att en sådan borde få finnas i det här rummet, där jag platsbyggde ett TV-skåp i förra veckans inlägg. Vad tycker ni?

  Vilken är er favorit? Berätta gärna i kommentarsfältet!

  Kram!

  Sofia, Tretow Deco

 • Okategoriserade

  La Peregrina

  I Norge saknas det smör,  i Trollhättan saknas det pengar.  I Norge lever man på oljan, i Trollhättan på hoppet. Prövningar och förändringar sägs vara av godo, det finns alltid en utveckling som går mot det bättre. Men det kräver att man har den synen på saken.

  Julbaket må bli snålt tilltaget i hytterna men det lär inte bekomma så många. De går på tur och är lyckliga ändå. Det är liksom en bagatell i sammanhanget, även om ryssen som åkte dit för smuggling med 200 kg  smör i bagaget säkert inte delar den uppfattningen. Körde han en SAAB månne?  En allt ovanligare företeelse framöver om inte ”mannen med 19 liv”, Victor Muller, lyckas skaka fram en köpare snart. Kommer tomten med pengasäcken från Kina? Oavsett Tomten kommer eller inte så kommer man att gå vidare i Trollhättan – med eller utan SAAB. Människor är uppfinningsrika och nöden är ju uppfinningarnas moder som bekant. Det är bara att jämföra med stålkrisen i Pittsburgh – människor har omskolat sig, startat eget, rannsakat sina liv och gjort det hjärtat vill och börjat på nya karriärer. Spåren kanske inte är borta, men människorna lever vidare i relativ välmåga.

  Själv springer jag och letar efter julklappar i decemberrusket. Det enda vita så långt mina skarpa ögon var Lucialinnena som jag såg igår. Och möjligen mitt samvete, för jag har hunnit med alla klappar jag hade på listan. Det blir varken smörbyttor eller oljekannor kan jag lova. Inte heller ”La Peregrina” (Elisabeth Taylors vackra pärla som gick för 80 miljoner på Christies igår). Om inte Oscar har köpt den till mig vill säga…

  Nej, jag har köpt filtar, kuddar, en vas, en engelsk servis, en ljusstake och en bonbonjär. Vem som får vad? Ha, det vet bara jag. Var jag köpt dem? Take a wild guess.