• Inredningsdetaljer,  Inredningstips

  Kuddar, plädar och känslor

  Kuddar och plädar väcker starka känslor. Jag vet inte varför det är så, men nästan alla par kan intyga att 50% av dem är för kuddar, resten är aggressivt emot. Alltså hoppa-på-och-slita-i-stycken-och-sedan-koka-i-syra-emot! Bistra siffror, jag vet – vad är det för fel på kuddar, nu då? Inget alls! Det säger aldrig ett ovänligt ord och finns i alla prisklasser, färger, och former. Dessutom finns det inget bättre när man plötsligt inte står ut med sitt vardagsrum och måstemåstemåste göra något åt saken NU!

   

  Lägg alla kuddar i en hög och portionera sedan ut dem. Funkar bra –  om man behåller lugnet.

  Här ser ni en mild version av hur det ser ut när jag försöker förbereda mig för att fota till bloggen eller Instagram. Allt hamnar på golvet, och ofta hamnar jag i en frustrerad, skrikande hög bredvid, om jag inte känner mig ovanligt lugn den dagen. Vilket jag sällan gör. Det ingår i skapandeprocessen att få hysteriska utbrott!

   

  Kuddar & Textilier

  Hållbarhetsfilosofin applicerad på kuddar.

  Här har jag fått lite kontroll över livet och kuddarna. Färgpaletten ingår i min hållbarhetsfilosofi att jobba med flyttbara detaljer som alla har en gemensam nämnare, så att de passar ihop och kan flyttas mellan rummen. Eftersom man kan ge sina möbler och detaljer nya sammanhang i nya konstellationer blir dina inköp mer långvariga, och man skjuter upp känslan av att man vill uppdatera.

   

   

  Grafiskt och djurmönster blir alltid bra, men kombinera gärna med något lugnt och blockfärgat. Det blir som en ram för det mönstrade och gör att de kommer till sin rätt.

   

  Glöm inte kontrasterna – de är hemligheten bakom en dynamisk inredning.

  Ni har hört mig tjata om detta förut: Kontraster mellan olika material ger en mycket mer dynamisk och spännande inredning än exempelvis sammet-mot-sammet eller linne-mot-linne! Här går en blockfärgad sammetspläd mot en leopardmönstrad linnekudde och en grålila sidenkudde med linnebaksida. Och de är vänner med varandra, istället för att försöka konkurrera om förstaplatsen, som de hade gjort om kontrasterna inte fanns!

   

  Min favorit från Oscar & Clothilde just nu är den här delftblå snyggingen till kudde från Meisterwerke. Jag tycker att en sådan borde få finnas i det här rummet, där jag platsbyggde ett TV-skåp i förra veckans inlägg. Vad tycker ni?

  Vilken är er favorit? Berätta gärna i kommentarsfältet!

  Kram!

  Sofia, Tretow Deco

 • Okategoriserade

  Den enarmade banditens år

  År är som dagar: Om jag kliver upp varje morgon med den optimistiska inställningen att jag kan utvecklas, då är det en framgång. Alltså ska 2013 bli ett sånt år. Även om det är omöjligt att (som Tennyson och Malmsjö utropar) att helt och hållet ringa ut det gamla och ringa in det nya  så kan man med fräscha ögon och glad aptit rensa ut en del av det gamla och ersätta det med nytt. Som ni förstår frestas jag att hänvisa er till inredning och vår webbshop och vår butik, men det vore både framfusigt och förutsägbart så det tänker jag inte göra. Nej, istället tänkte jag upprätthålla mig lite grann över de mekanismer som får oss att hitta på nya saker. Att utvecklas. (Jag har precis läst Rendezvouz with Rama – en science-fiction från 1973 där mänskligheten snopet blir dissade av en superevolverad civilisation. Trodde inte jag gillade sci-fi, men det är ett lästips.)

  Låt oss möte det nya året med lite kreativt sinnelag och konstruktiva förhoppningar. För i allt vi (du, jag, alla) gör så finns det ett mått av intuitiv tankekraft. Det är svårt att beskriva hur saker händer intuitivt, men jag skulle vilja likna det vid en dator och en ”enarmad bandit”. Jag har en hög med grejer i min hjärna, massor med saker som jag läst i böcker och sett i filmer. Drivor av intryck från alla konstverk jag tittat på. Varje möte och samtal som har inspirerat mig, eller ”street-art” installation som svischat förbi på väg till nästa stopp.  All som jag någonsin köpt, kastat bort, älskat eller hatat. Allt finns där – i den ena sidan av hjärnan. På den andra sidan hjärnan finns den där specifika uppdragsbeskrivningen som kommer från min logiska och rationella förståelse av en frågeställning eller ett behov. Typ, att lösningen består av X, Y, Z. Och kanske W också. När du stoppar i myntet och rycker i armen på banditen så snurrar dom runt runt och studsar mot allt det andra. Och kanske, kanske förhoppningsvis så dyker tre körsbär upp och pengarna rasslar ymnigt ut.

  Fast istället för att hoppas på tre körsbär på rad så kanske man inte ska tänka så mycket på det, utan istället låta det undermedvetna bearbeta lösningen. D v s det ackumulerade livsinnehållet. Att släppa allt fritt så att körsbären hittar sin egen väg. Ibland kan man bli snuvad på både smak och doft av körsbär, vilket kan vara väldigt nedslående. Då får man lita på sin erfarenhet och göra så gott man kan genom att helt enkelt mekaniskt svettas fram det. Vilket kan räcka rätt långt. Men när maskineriet fungerar – när kombinationen av den ena sidans kunskap och erfarenhet gifter sig med lösningen då är livet enastående. Och om du bara tillåter sammelsuriet av saker från den ena sidan möta strukturlogiken i den andra lite oftare så kommer 2013 att bli ett bra år med nya sätt att se på saker. Och nya lösningar.

  Apropå nya lösningar och ny inredning – titta in till oss (oops, nu gjorde jag det igen)…

  /Clothilde

   

   

 • Okategoriserade

  Eget beröm luktar illa. Eller inte.

  Det finns en butik mitt i Stockholm. Sanningen är att det finns många butiker i Stockholm – väldigt många. Men den butiken är inte riktigt som andra. Den är min (och Clothildes) och jag är jättestolt över den och allt vad det innehåller. Den är fylld med allt som jag tycker är vackert. Som berör mig. Jag vet att man ska vara försiktig med eget beröm, men jag kan liksom inte låta bli. Jag säger inte att du och du och du måste tycka om allt. För så är det med oss människor. Men så mycket vet jag i alla fall, att skönhet och estetik är universell med vissa variationer. Här är lite ögonfägnad från det som finns just nu. En del saker finns hela tiden, andra bara en gång. En del saker finns i webbshopen, andra bara i butiken. 


  Inte illa va?

  /Oscar

  P.S. Jo, lätta era hjärtan. Ni är så tystlåtna, vad tycker ni om vår blogg. Bra, dålig, högtravande, irrelevant, rolig, spännande… eller nåt annat!

 • Okategoriserade

  Bekräftelse

  Att bli bekräftad är det härligaste som finns. Det får man inte riktigt erkänna, men så är det. Jag älskar att få beröm, bekräftelse. Att bli beundrad är heller inte så dumt. Jag är knappast den första att tänka och påstå detta. Den gode Hjalmar Söderberg formulerade det så väl sin tid (fast jag har ingen önskan att bli fruktad… utom möjligen av konkurrenter :-))

  Det har nu gått en tid sedan vi öppnade våra portar, aktiverade vår plats i cyberrymden och markerade vår när närvaro i det sociala nätverket som tycks lika ändlöst och ibland obegripligt som kosmos. Men det är så fantastiskt roligt att nå ut till människor som vi annars inte hade nått. Nu kan vi mötas och prata över nätet, detta rum utan tak och väggar. Och hur kul är det inte att få höra av så många att det vi gör bidrar till deras lust och lycka. Det ger oss kraft att hitta ännu mer vackra ting från någonstans i världen och hem till din värld. Fortsätt uppmuntra och tipsa oss. Vi får aldrig nog. Här är några vänliga (och givetvis ärliga) och uppmuntrande tillrop som kommit vår väg genom Facebook. Fortsätt, mina älsklingar. Fortsätt.

  OC är skillnaden som gör skillnad inom inredning på nätet!”

  ”Igår fick jag mitt efterlängtade paket! OJ! Jag säger bara oj igen. Så väl förpackade produkter i vackra, estetiskt tilltalande kartonger. Jag blev verkligen inte besviken, eftersom produkterna helt motsvarade bilderna på nätet. Den funktionen har ni också lyckats väl med. Såå…nu är det nog dags för nästa beställning på direkten! Glömde ju en del…som jag bara måste ha!”

  ”Mmmmmm vad ljuvligt att få fly till dessa inspirerande bilder och känsla för personliga inredningsdetaljer.”

  ”Jätte fina saker 🙂 Med väldigt bra priser”

  ”Nyupptäckt sida. Fantastiska inredningsdetaljer! Kommer att handla så jag blir ruinerad – men istället få ett förgyllt hem!”

  ”Jag suktar dagligen över webshopen”

  ”Rosentekopparna väcker mitt ha begär – gäler att stålsätta sig.”

  Med all min kärlek

  /C