Returer & Reklamtioner

Retur

Vid köp i Oscar & Clothildes webbutik har du enligt distanshandelslagen 14 dagars ångerrätt som börjar gälla från att du mottagit din produkt. Returen är kostnadsfri om man använder fraktsedeln från oss. Vid retur ska varan vara oanvänd samt oskadad och förpackad i sin originalförpackning. Det är tillåtet att öppna förpackningen och granska varan på ett tillvägagångssätt som ej skadar produkten eller dess förpackning. Oscar & Clothilde AB förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för saknat/skadat originalemballage eller i det fall att returen ej är komplett.

I dagsläget kan man inte returnera en vara köpt i webbshopen i vår fysiska butik på Birger Jarlsgatan 27.

Vid köp av en produkt som har tillverkats speciellt för dig och enligt dina specifika önskemål gäller inte ångerrätten. Exempel på detta är om du köper en soffa med ett specifikt tyg som tillverkas just för dig.

Öppet köp gäller endast konsument (privatperson), ej företagskund.

Returer sker vanligtvis på samma sätt som varan transporteras till er så tänk på att du måste ha sparat packmaterial samt eventuell lastpall vid önskad retur.

Då Oscar & Clothilde inte är ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse ber vi er emballera väl.

Observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans. I dessa fall förbehåller vi oss rätten att debitera kunden 195 kr oavsett köpesumma, för att täcka våra administrativa kostnader, frakt och returfrakt.

För att göra en retur packar du varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, samma eller likvärdigt det som varan levererades i till dig. Sedan klistrar du på etiketten "Return Drop Off" på paketet och lämnar in det på närmaste utlämningsställe.

Vid retur av en vara som skickats på pall kontaktar du kundtjänst för att erhålla en returfraktsedel per mail som du skriver ut och fäster utvändigt på emballaget. Sedan ringer du PostNord på 0771 33 33 10 och bokar upphämtning.

Återbetalning sker normalt inom 14 arbetsdagar, dock senast inom 30 dagar, efter det att vi erhållit och godkänt returen. Observera att eventuell faktura ska betalas även om du returnerar varan för att inte riskera att fakturan förfaller. Krediteringen av ordersumman görs efter godkänd retur.

Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som valdes vid beställning av ordern. Vid kortbetalning återförs pengarna till samma betalkort som användes och vid fakturabetalning krediteras fakturan. Om fakturan redan betalats så återbetalas beloppet till kunds bankkonto.

Vid köp i vår fysiska butik på Birger Jarlsgatan 27 har du 14 dagars öppet köp samt 30 dagars bytesrätt mot uppvisande av kvitto. Varan som returneras ska vara oanvänd, i oskadat skick och ha samtliga etiketter kvar. Om varan kommer förpackad ska även denna följa med i returen.

Reklamation

Vid reklamation kontaktar du Oscar & Clothilde AB per e-post till info@oscarclothilde.com. Uppge ordernummer samt orsak till reklamationen.

Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. Detta gäller såväl synliga som dolda transportskador och det är därför viktigt att du packar upp och kontrollerar produkten. För att varor med synliga skador på emballaget skall kunna reklameras hos vår transportör måste det ske inom 1-3 dagar. Detta måste ha noterats på din fraktsedel ifrån fraktbolaget i samband med kvittens så be chauffören notera skadan och signera. Spara emballaget för att reklamationen ska kunna hanteras korrekt.

Du bör under inga omständigheter lösa ut ett paket som ser skadat ut, även om du tror att innehållet är oskadat! Om du upptäcker skadan först efter att du öppnat paketet, reklamerar du omedelbart till Oscar & Clothilde AB och Posten enligt ovan.