Kundservice

Vi finns här för att hjälpa dig, och ge dig den allra bästa servicen.

Varmt välkommen att kontakta oss via e-post: info@oscarclothilde.com som besvaras vardagar inom 24 timmar.
Vill du komma i kontakt med butiken så når du oss på nummer, 08 611 53 00.

Välkommen att höra av dig.

Frågor och svar

Konto

Hur ändrar jag lösenord eller andra kontouppgifter?

För att kunna ändra ditt lösenord måste du vara inloggad, sedan gå till "Mitt konto" i högra översta menyn . På fliken "Kontoinformation" ändrar du sådant som rör ditt konto. Här kan du hitta den sidan.

Vad gör jag om jag glömt mitt lösenord?

Har du glömt ditt lösenord kan du återställa det här.

Hur gör jag för att ta bort mitt konto?

Hör av dig på info@oscarclothilde.com eller använd kontaktforumläret för att höra av dig, så tar vi bort ditt konto. När vi tar bort ditt konto raderas din orderhistorik och det går inte att återställa kontot igen.

Leverans

Hur kontrollerar jag en lagd order?

Så fort ordern har skickats till Oscar & Clothilde kommer du att få en orderbekräftelse till den e-post du har angivit med ditt ordernummer. Du kan även se alla dina ordrar i din orderhistorik, under "Mitt konto" och fliken "Mina beställningar". Du måste vara inloggad för att kunna se din orderhistorik. Ordernumret kan användas vid ex spårning av försändelse, Klarna faktura och vid eventuella reklamationer.

Vad är er vanliga leveranstid?

Lagervaror skickas normalt från oss inom 1-3 arbetsdagar.
Leveranstiden till närmsta utlämningsställe varierar beroende på postnummerområde men sker vanligtvis inom 2-3 dagar från påbörjad leverans.
Vid större ingång av ordrar eller förseningar från våra leverantörer kan dessa varor i vissa fall ha en längre leveranstid. I dessa fall meddelas du om detta så snart vi behandlat din order.

På grund av rådande pandemi kan våra leveranstider bli längre än normalt.

Hur skickar jag mitt paket till en annan person eller en annan adress?

Annan mottagare
• Om du vill skicka paket som en annan person ska hämta ut på annan adress än din egen, så ändrar du under ”dina uppgifter” på betalningssidan. Fyll i mottagarens förnamn, efternamn, c/o-adress, postnummer och ort. Viktigt att du anger din mailadress och ditt telefonnummer så aviseringen kommer till dig. Slutför sedan köpet.
• Ladda ner Postnord appen för IPhone eller Andriod
• Gå in i Postnord appen när du fått avisering från oss att paketet är på väg.
• I Postnord godkänner du sen ny mottagare med ditt bank-id där du sedan erhåller en QR-kod.
• Skicka QR-koden till den person som ska hämta paketet.
• Vid uppvisade av QR-koden kan mottagaren hämta ut beställningen på angivet postombud.
• Glöm ej att rensa den tillfälliga adressen till nästa köp.

Annan adress
Om du själv ska hämta ditt paket på annan adress än där du är folkbokförd, ex ditt sommarställe så ändrar du adress, postnummer och postort dit och avslutar köpet. Kom ihåg att ändra tillbaka till din ordinarie adress till nästa köp.

Tips
För att lättare följa dina paket samt välja vem som ska hämta ut dem kan du även använda appen Mina paket för Iphone eller Andriod.

Var är min order?

När din beställningar har lämnat vårt lager erhåller du en leveransbekräftelse per mail med sändningsnumret så du själv kan spåra din leverans på PostNords hemsida.

Hur levereras mina varor?

Fri frakt gäller för beställningar med PostNord Mypack över 800 kr. För beställningar upp till 800 kr är fraktkostnaden 69 kr.

Vi levererar endast inom Sverige.

PostNord Mypack

*Standardfrakt innebär paket under 20 kg som levereras till närmsta utlämningsställe och kostar 69 kr. Ange ditt mobilnummer för SMS-avisering vilket medför snabbare hantering, i annat fall får du en avi i brevlådan.
Om er beställning överskrider 20kg eller är skrymmande tillkommer en kostnad för Postnord hempaket på 295 kr. Vänligen var uppmärksam på er orderbekräftelse hur många kolli nr/spårnings nr er beställning innehåller.

PostNord Hemleverans dagtid

Leverans sker till tomtgräns om du bor i hus samt fram till porten om du bor i lägenhet. Leverans sker helgfri vardag mellan kl 7-17. Postnord kontaktar dig för att boka utkörning och leverans sker inom ett tretimmarsintervall. Observera att man som mottagare inte kan bestämma leveransintervall då det styrs av PostNords fasta rutter på din ort. Inbärning ingår ej. Frakten kostar 295 kr. Gäller ej beställningsvaror.

Varor kan ej avhämtas hos Oscar & Clothilde AB.

Kan jag hämta min order i butiken?

I dagsläget kan varor köpta i webbshopen ej hämtas i vår fysiska butik på Birger Jarlsgatan 27.

Vad gäller vid leverans och betalning av beställningsvaror?

Beställningsvaror är varor som inte finns i vårt lager. Om du är intresserad av att köpa en beställningsvara gör du det genom att klicka på beställ-knappen på produkten, eller skicka ett mail till oss på info@oscarclothilde.com.

Beställningsvaror tillverkas ofta med anpassningar till just dina önskemål eller tas hem speciellt för dig. När vi mottagit dina specifika önskemål och bekräftat dem med dig tar vi ut en handpenning och du är från den punkten bunden till ditt köp. Vanliga retur-och fraktvillkor gäller inte för beställningsvaror.
Följande fraktpriser gäller på beställningsvaror per leverans från våra leverantörer Chelsea Textiles, Vaughan och Porta Romana till din tomtgräns:

* Möbler 1 995 kr
* Lampor och lampfötter 995 kr
* Lampskärmar 595 kr

Önskar du inbärning eller annan extratjänst tillkommer kostnader som tas på offert beroende på leverantör av tjänsten där du bor. Beställningsvaror betalas via swish eller Bankgiro enligt utställd faktura från Oscar & Clothilde.

Betalning

Hur betalar jag online?

Du kan betala med faktura, delbetalning, kortbetalning och direktbetalning via Klarna Checkout. Dina kortuppgifter hanteras genom en betalväxellösning av Klarna som är en oberoende leverantör av betalningslösningar för handel på Internet. Läs mer om Klarnas villkor här.
Klarna ansvarar för att all betalningsinformation hanteras enligt gällande PCI-standard (läs mer om vad PCI DSS innebär här). Beställningsvaror betalas via swish eller Bankgiro enligt utställd faktura från Oscar & Clothilde

Betalning med faktura

Om du väljer att betala med Klarna, läs mer om Klarnas köpvillkor här.
Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Klarna på 08-120 120 10. Du kan också skicka ett e-mail till info@klarna.se

Returer

Kan jag lämna tillbaka i butiken?

Vid köp i vår fysiska butik på Birger Jarlsgatan 27 har du 30 dagars öppet köp samt 30 dagars bytesrätt mot uppvisande av kvitto. Varan som returneras ska vara oanvänd, i oskadat skick och ha samtliga etiketter kvar. Om varan kommer förpackad ska även denna följa med i returen
Vi har ej möjlighet att ta emot returer från webbshoppen i butiken på Birger Jarlsgatan 27.

Återbetalning i butik

Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som valdes vid köptillfället.

Retur online

Vid köp i Oscar & Clothildes webbutik har du enligt distanshandelslagen 30 dagars ångerrätt som börjar gälla från att du mottagit din produkt. Vid retur ska varan vara oanvänd samt oskadad och förpackad i sin originalförpackning. Det är tillåtet att öppna förpackningen och granska varan på ett tillvägagångssätt som ej skadar produkten eller dess förpackning. Oscar & Clothilde AB förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för saknat/skadat originalemballage eller i det fall att returen ej är komplett.

Vid köp av en produkt som har tillverkas speciellt för dig och enligt dina specifika önskemål gäller inte ångerrätten. Exempel på detta är om du köper en soffa med ett specifikt tyg som tillverkas just för dig.

Öppet köp gäller endast privatpersoner, ej företagskunder.

Återbetalning online

Återbetalning sker normalt inom 14 arbetsdagar, dock senast inom 30 dagar, efter det att vi erhållit och godkänt returen. Observera att eventuell faktura ska betalas även om du returnerar varan för att inte riskera att fakturan förfaller. Krediteringen av ordersumman görs efter godkänd retur.

Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som valdes vid beställning av ordern. Vid kortbetalning återförs pengarna till samma betalkort som användes och vid fakturabetalning krediteras fakturan. Om fakturan redan betalats så återbetalas beloppet till kunds bankkonto.

Hur gör jag en retur?

För att göra en retur packar du varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, samma eller likvärdigt det som varan levererades i till dig. Sedan klistrar du på etiketten "Return Drop Off" på paketet och lämnar in det på närmaste utlämningsställe. Om er beställning levererades på pall ska er retur ske på samma sätt. Viktigt att spara packmaterial samt lastpall för att er retur ska kunna genomföras till oss. Använd fraktsedeln som medföljer er beställning kontakta sedan PostNord på 0771-33 33 10 för att boka en upphämtning av ert kolli.

Returer sker vanligtvis på samma sätt som varan transporteras till er så tänk på att du måste ha sparat packmaterial samt eventuell lastpall vid önskad retur.

Då Oscar & Clothilde inte är ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse ber vi er emballera väl.
Observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans. I dessa fall förbehåller vi oss rätten att debitera kunden 195 kr oavsett köpesumma, för att täcka våra administrativa kostnader, frakt och returfrakt.

Vi har ej möjlighet att ta emot returer från webbshoppen i butiken.

Vad gör jag om min vara är skadad och jag måste reklamera?

Om emballaget eller produkten är skadat vid leveranstillfälle eller uthämtning bör detta anmälas omgående till oss. Detta måste ha noterats på din fraktsedel ifrån fraktbolaget i samband med kvittens så be chauffören notera skadan och signera. En produkt som vi har konstaterat är transportskadad byter vi ut kostnadsfritt.

Vid reklamation kontaktar du Oscar & Clothilde AB per e-post till info@oscarclothilde.com. Uppge ordernummer samt bild på produkten du önskar reklamera, det gör det lättare för oss att hantera ärendet.

Övrigt

Använder Oscar & Clothildes webbsida cookies?

Ja, vi använder cookies för förbättra din upplevelse på vår webbplats. Läs om hur Oscar & Clothilde använder cookies här.

Vackra ljusglimtar
3195 kr
1395 kr
Klassiska möbler
2295 kr
10995 kr
1295 kr
1295 kr
30 dagar bytesrätt
Säkra betalningar med