Intresseanmälan

Sofia Tretow

Sofia Tretow

Jag heter Sofia B. Tretow, och jag är full av tacksamhet för att jag kan kalla mig inredare. Jag har alltid älskat musik, språk och inredning, och för mig har de alltid hängt ihop. Genom en karriär i musikbranschen gick jag vidare till översättning, för att slutligen landa där jag verkligen känner att jag hör hemma: I inredningsvärlden.

Mina kunder når jag dels genom mitt Instagramkonto @tretowdeco, där jag kommunicerar med (förhoppningsvis) inspirerande bilder, dels genom föreläsningar och regelbundna inredningsreportage i ledande tidskrifter. Uppdragen är av varierande art: Ibland inreder och renoverar jag hela hus, ibland hjälper jag till att välja ut en ny soffa, och ibland plockar jag ihop ett stilleben till ett vardagsrum som saknar pricken över i:et.

Alla uppdrag är lika roliga och välkomna!

Vacker inredning är för mig som en symfoni av toner eller som porlande franska; en harmonisk melodi av färger, former och material. Det är för mig ändlöst fascinerande hur ett eftertänksamt inrett rum kan förläna självsäkerhet, trygghet och lugn. Det kan ge tröst, inspiration och vara en njutning för ögat och sinnet.

Med det i åtanke frågar jag mig ofta hur det kommer sig att så många är beredda att lägga en förmögenhet på att göra sin semester speciell, men inte på sin dagliga tillvaro?  Det är ju enligt min mening just där och då man som mest behöver det man unnar sig på semestern! Svala, mjuka sängkläder, middagar på fantastiskt porslin, en underbar soffgrupp som man aldrig vill lämna!

Min stora drivkraft är därför denna:  När du kliver in genom dörren efter en lång arbetsdag, vill jag att du ska känna det som att du har anlänt till ditt favorithotell. En hemlig tillvaro som är varm, mjuk och välkomnande, där du kan återhämta dig, hämta kraft och växa.

Ett hem som är som balsam för själen, som du stolt visar upp för vänner och som du njuter till fullo av - varje dag! Mvh, Sofia